Sommerferien 2018

En sommer er over, men minnene tar vi med oss inn i høst og vinterens mørke.
En sommer er over, minnene skal vi bruke til å glede oss til neste år sommer.

Bobiltrollet og mannen har hatt en fin sommerferie med mye fint vær, fordelen med å ta tidlig ferie er at det ikke er så fullt på campingplassene nedover i Europa.

Torsdag 21 juni startet vi ferien vår, vi kjørte til Kristiansand for å ta båten til Danmark. Vi overnattet på kaien siden båten skulle gå kl. 06.45.

Fredag 22 juni: Biler begynte å sjekke inn kl. 05.15, litt i tidligste laget. Vi tok FjordCat, en katamaran båt som tok 2 timer og 15 minutter. Det ristet og hopet hele veien, vi kommer ikke til å ta denne båten flere ganger. Når vi kjørte i land hadde vi vårt første handelen stopp ved Bilka i Veile, der fylte vi opp kjøleskapet med mat til turen. Andre handlestopp var hos Otto Duborg, der fylte vi bilen med mye godt å drikke til turen. Vi kjørte så til Knaus Camping ved Hamburg en grei og fin camping som vi har lagt på ved flere anledninger. Vi kaller denne campingen for Ikea Camping da den ligger rett ved Ikea.

Plassen vår på Ikea camp.

Innkjøringen til Campingen

Pynt på Ikea camp

Lørdag 23 juni: I dag gikk turen til Rosenheim en by som ligger ved grensen til Østeriket. Denne dagen var en dag som vi kaller for kjøre dag, vi krysset så å si hele Tyskland. Vi overnattet på Kaiser Camping , en stille og rolig camping.

Koselig å hente bestilte rundstykker på campingen.

Flott baseng på denne Campingen.

Søndag 24 juni: Bolzano var målet i dag, der overnattet vi på Steiner Camping, denne campingen lå i en liten by som het Laives og regnes som en forstad til Bolzano. Vi trodde ikke at det var noe særlig å se rundt campingen, men når vi kjørte videre dagen etter så vi at det var en liten by noen hundrede meter lenger borte. Denne byen skal vi se på en annen gang.

Litt kos hører med til ferie

Ikke helt modene druer men vakkert er det å se på

Innkjøringen til Campingen

Ikke vanskelig å velge rett toalett her.

Mandag 25 juni: I dag gikk turen til Cavallino som ligger ved Lido de Jesolo - et tettsted ved Venezia. Vi bodde i en uke på Camping Union Lido . Vi har bodd på denne campingen flere ganger og trives godt her, den dekker vårt behov med alle sine fasiliteter. Vi hadde oss flere fine sykkelturer i området på EL sykkel. En dagstur til Venezia ble det også tid til.

Gode plasser på denne campingen

Bobiltrollet og mannen koser seg

Egen skillpaddedam på denne campingen

Apelsintre

Båttur til Venezia

Markusplass

Markusplass

Rialtobroen

Utsikt over Grandekanalen

Fiskemarked i Venezia

Baseng området på campingen

Forfriskninger på stranden

Late dager på stranden

Mandag 2 juli: I dag reiste vi videre, vi kjørte da Reschenpass.  Reschenpasset er et pass i Alpene Passet ligger på grensa mellom Italia og Østerrike. Målet denne dagen var Konstanz en by som ligger på grensen mellom Sveits og Tyskland. Vi bodde da på en camping som het Bodensee.  en helt enkel camping som ikke hadde gode fasiliteter, vi var glad vi hadde dusj i bilen.

Dette kirketårnet minner alle om byen Graun som ligger under vann.

Pynt på Campiongen

Innkjekking og do bygg på  campingen

Tirsdag 3 juli: Planen for denne dagen var at vi skulle utforske byen, men det regnet så mye at vi bar gikk en liten tur og spiste frokost. Ble ening om at Konstanz kan stå på reiseplanen ved en annen anledning og kjørte så til Rüdesheim, det er en liten by som ligger ved Rhinen. Vi bodde der på camping Rudesheim am Rhein , En camping vi har bodd på ved flere anledninger, hyggelig folk som driver den og flotte servicebygg. Service byggene ble pusset opp etter at Rihnen gikk over sine bredder og oversvømte plassen med ca 1,5 meter vann i 2013.

Et glimt fra Konstanz

Ferge fra Bingen til Rudesheim

Et glimt fra Rudesheim camping

Camping

Camping

Onsdag 4 juli: Syklet vi inn til byen, ruslet litt rundt før vi bestemte oss for å sykle litt lenger. Vi syklet da i 1 mil oppover innimellom vinmarkene for å komme opp til Niederwald monumentet. Monumentet er nesten 38 meter høyt og ble oppført årene 1877-1883, det skal symbolisere Tyskland sin seier i den franske-tysker krig fra 1870 til 1871. Ned igjen tok vi en litt kortere vei.

Ruiner av Hindenburg bro som ble ødelagt under andre værdenskrig

Ruiner av broen

Drosselgasse

Ruinborgen Ehrenfels

Utsikt  over Bingen

Monument Niederwalddenkmal

Torsdag 5 juli: Vi kjørte til Koblenz  

Som ligger der som elene Rhinen og Mosel møtes. Vi bodde på https://no.camping.info/tyskland/rheinland-pfalz/knaus-campingpark-rhein-mosel-koblenz-18748

Her var vi så heldig og fikk plass helt ved elven, hadde en nydelig utsikt, midt i krysset der elvene møtes. 

Her møtes elven Mosel og Rhinen

Monument Deutsches Eck av keiser Willhelm

Taubane 

Koblens by

Koblens by

Bilde tatt fra Campingplassen

Fredag 6 juli: Turen gikk til Oldenburg som ikke ligger så langt fra Bremen og der bodde vi på camping Flötenteich, den var tilknyttet et stort ute badeanlegg som lå et stykke fra byen. Vi fikk ikke sett noe av byen så den for stå på listen til en annen gang. Campingen har vi ikke noe behov for å reise tilbake til, den var så som så. Den ligger et stykke fra byen og etter det vi kunne se så var det ikke så lett å finne veien dit med flere veier som gikk på kryss og tvers for å komme frem.

Lørdag 7 juli: Vi reiste til Danmark og første stopp der var i Aabenraa, det er en by som ligger ca. 40 minutter fra grensen til Tyskland. Vi bodde på Aabenraa båthavn som er tilrettelagt for bobiler, vi har stoppet her flere ganger.

Vakre AAbenraa

Nyter kvelden

Med denne deilig drinken, smaker friskt og godt

Båthavnen

Kveldstur

Søndag 8 juli: I dag gikk turen til Ebeltoft og vi bodde da på Ebeltoft strandcamping, her møtte vi våre barn, svigerbarn og barnebarn. Vi hadde to fine dager sammen med dem. Byvandring i vakre Ebeltoft hørte også med. Ebeltoft strandcamping ligger nærmt både strand og by, men dessverre også like ved hovedveien og er ganske plaget av trafikkstøy. Inne på campingen er det et lite badeanlegg der store og små koste seg.

Stranden i Ebeltoft

Fin Solnedgang

Gøye vei navn

Rådhuset i Ebeltoft

Kreativt

Ebeltoft

Tirsdag 9 juli: Vi kjørte til Søndervig for å se på en sandskulturfestiva og i år var temaet «Trolldom og Magi». Når vi var ferdig og se på disse imponerende sandskulpturene spiste vi en rask lunsj og så gikk turen videre. Vi bestemte oss for å kjøre i ca. en time mot Århus. Vi kjørte til Viborg og overnattet på Viborg Camping. Kort og grei vei og sykle inn til sentrum, vi syklet på gangsti langs vannet.

Imponerende

Mange timers jobb her

Onsdag 10 juli: Planene var å kjøre til Skagen men vi tok en overnatting i Frederikshavn og der bodde vi i båthavnene som er tilrettelagt for bobiler. Dagen brukte vi til å rusle i byen og spiste Lunch på Madeline`s caffe og restaurant, et sted vi ikke kommer til å spise på ved flere anledninger. Maten smakte lite og betjeningen var trege og sure.

Flott å se på, men smakt lite

Nyter havutsikten fra Stelplassen

Fredrikshavn sentrum

 

Torsdag11 juli: Vi kjørte til Skagen, her var vi resten av ferien. Vi bodde på Grenen Camping som ligger noen få km utenfor byen. Den hadde veldig små plasser og det var trangt å kjøre inn og ut. Vi hadde noen flotte dager i Skagen, en byvandring i vakre Skagen hørte med. En tur til Grenen tuppen av Danmark der havene Kattegat og Skagerak møtes måtte vi også få med oss.

Gode campingregler å leve etter

Skagen by

Lunsj, nydelig mat 

Her tok vi sandormen til tuppen av Danmark

Her møtes to hav Skagerrak og Kattegat

På toppen av Danmark

Vippefyr

Ny bobilpynt

Lørdag 13 juli: Vi setter snuten mot Hirtshals og skal ta båten hjem til Bergen.

Vi oppsummerer med at vi har hatt en fin sommer med masse fint vær. Danmark viste seg fra sin beste side, her var det nesten varmere enn i Italia. Vi er begge ening i at en ferie i bare Danmark ikke er noe for oss, da vi har oppigjennom årene reist rundt i Danmark. Vi hadde litt for god tid opp fra Italia og vi er nå enig om at vi kunne hatt en 4 til 5 dager til i varmere strøk 😊

Skriv en ny kommentar

Én kommentar

Herlig oppsummering av ferien. Det ser ut som dere har hatt flotte opplevelser, og sitter igjen med flotte minner. Gode reisetips for andre også her :-) Takk for "turen" gjennom ferien deres :-)