HØSTTUR «THE STØVLE TOUR 2017»

Fredag 29. september.

Vi kjørte fra Bergen etter jobb i sammen med mannen sin søster og hennes mann, de er våre gode reiser venner. Første etappe på høstturen gikk til Førde og vi overnattet på Førde Camping http://www.fordecamping.com/ , en helt grei camping som ligger ved Førde sentrum.

Lørdag 30. september.

Dette var dagen jeg skulle få testet høydeskrekken min, første stopp på turen var i Loen der skulle vi ta Skylift fra Loen sentrum https://www.hovenloen.no/om-loen-skylift/ . En bane som skulle ha løftet oss fjord til fjellet på ca. 5 til 7 minutter, men pga sterk vinn var den stengt. Vi bestemte oss for å spise Lunsj og samtidig så håpte vi på at banen skulle åpne så vi kunne får ta den, noe den ikke gjorde. Vi var ening i at vi får ha den til gode til en annen gang.

Vi kjørte videre og neste stopp var Geiranger, vi hadde en fantastisk nedkjøring fra Strynefjellet med et stopp på Flydalsjuvet for å ta bilder. Naturen viste seg fra sin fineste side med noen nydelige høstfarger, akkurat som et klassisk Norsk høstbilde.

Når vi  kom til Geiranger stoppet vi for å rusle en liten tur før vi kjørte videre opp Ørnesvingene. Vi stoppet på toppen for å nyte utsikten fra utsiktpunkt noe som jeg syntes var skummelt.

Turen gikk så videre til Ålesund, der skulle vi ha overnattet på en stellplass  http://www.alesundparkering.no/index.php/parkering/bobilcampingvogn

midt i sentrum men den var helt full når vi kom fram. Vi fant en camping som lå bare noen minutter å sykle inn til sentrum den het

http://www.volsdalencamping.no/  

Jeg hadde en drøm om å spise Bacalao til middag men vi ente opp med å grille og kose oss ved bilene denne kvelden.

 

Søndag 1. oktober.

Vi startet dagen med en god frokost før vi syklet inn til sentrum og gikk opp de 418 trappene som går opp til toppen av Ålesunds Byfjell Aksla. Vi fikk da nyte en utrolig vakker utsikt utover byen.   

    

Vi kjørt så ut Atlanterhavsveien. Første stopp på veien var Kjeksa som er utsiktspunktet over det mest beryktede havstykket i Norge.

Andre stoppet var Askevågen det er et utsiktpunkt som gir mulighet for nærkontakt med Atlanterhavet. Det lå ytterst på moloen med glassvegger rundt som beskytter mot vær og bølgesprut.

Det tredje stoppet ble ved Storseisundbrua som er selve kjennemerket på Atlanterhavsveien. Vi gikk også over Myrbærholmbrua som er kjent for å ha egne fiskebroer på hver side av bruen.

Når kvelden kom overnattet vi på Atlanterhavsveien sjøstuer og bobilparkering http://www.atlanterhavsveien.org/ som ligger like ved Karvågen. Vi var heldig med været, vi satt ute og spiste reker og koste oss til langt på kveld.

Mandag 2. oktober.

Mannen til søsteren og jeg startet dagen med ett friskt morgen bad før frokost og vi startet turen mot Dovrefjell.

Første stopp denne dagen var på Eldhusøya der gikk vi en rundtur som passet alle,

vi forlater nå Atlanterhavsveien og neste mål for dagen var å kjøre opp Trollstigen, jeg var med godt mot et lite stykke på veien opp, plutselig fant jeg ut at dette ville jeg ikke klare. Mannen sier at vi skal snu i første sving noe vi ikke klarte, jeg velger da å gå bak i bilen så jeg skal slippe å se høydene. Mannen snur bilen og vi kommer oss trykt ned igjen. Slike høyder er ikke noe for meg.

Smale veier går helt greit-

Vi kjørte til Dombås og der overnattet vi på Hageseter Turisthytte

http://www.hageseter.no/public.aspx?pageid=94706 .Her fikk vi bestilt et nydelig måltid med fjellørret.

 

Tirsdag 3. oktober.

I dag kjørte vi til Røros på veien stoppet vi for å se på Norges største spark.

Vi hadde en plan om å gå i Olavsgruva men mannen har dårlige kne og var redd for at han ikke ville klare å gå i gruven sto vi over den denne gangen.

På Røros bodde vi på en stellplass som Idretts laget drev, det tok bare noen minutter inn til sentrum. Resten av dagen ruslet vi rundt i Røros sentrum og så på den gamle trehusbebyggelsen, spiste Lunsj på et koselig bakeri.

 

Onsdag 4. oktober.

I dag kjørte vi til Montebello Camping http://www.montebellocamping.no/  som ligger på Magnor ved riksgrensen til Sverige.

Vi stoppet på Aukrustsenteret som ligger en time sør for Røros i Alvdal. Alvdal er barndomsbygda til multikunstneren Kjell Aukrust. Her møte vi Solan og Ludvig, og vi fikk da ta del i Kjell Aukrusts tegninger, bøker og filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser.

Når vi kom fram til Montebello Camping gikk vi en tur i nærområdet, krysset grensen til Sverige før vi laget oss et fantastisk måltid med Spekeskinke, oliven og mye godt tilbehør.

Torsdag 5. oktober.

Vi har i flere dager fått SMS fra dem hjemme om at det er meldt snø ned til 600 m.o.h, vi måtte bestemme oss hvordan vi skal ta hjemreisen. Det var ingen enkel avgjørelse å ta, skal vi ta sjansen på å kjøre over fjellet på sommerdekk eller kjøre om Sørlandet og håpe på at alt regnet som har vært der ikke har laget oversvømmelser og stengte veier. Etter en god frokost bestemte vi oss for å ta båten fra Langesund til Bergen om Danmark. Vi bestilte billett til Lørdag.

Vi skilte lag med reise vennene våre etter at vi hadde vært en tur over grensen Charlottenberg for å handle litt godsaker med hjem. Vi kjørte så til Fredrikstad og vi bodde da på Fredrikstad motell og camping  http://www.fredrikstadmotel.no/  som ligger i gåavstand til gamlebyen og sentrum. Vi syklet inn til gamlebyen for å se på den. Gamlebyen, er en av Nord-Europas best bevarte og eldste festningsbyer.

 

Fredag 6. oktober.

I dag skal vi til Sandefjord for der har vi hørt at det skal være en fin stellplass http://bobilplassen.no/sandefjord/ . Vi har valgt å kjøre fra Fredrikstad til Strømstad for å ta båten til Sandefjord. Vi fant ut at dette var en billigere løsning enn å kjøre rundt via Oslo.

Lørdag 7. oktober.

Vi kjører fra Sandefjord til Langesund der vi skal ta båten til Bergen. Vi skal være om bord på båten i 22 timer, det vil si at vi kommer til Bergen kl.12.30 i morgen.

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer