Vi har nå planlagt høsten`s tur "The STØVL TOUR 2017"


 

            The Støvel Tour 2017 

September \ Oktober i Norge er både våt og kald - vi pakker støvler, sydvest og varme klær og reiser på tur.

Fredag 29. september kjører vi fra Bergen til Førde og overnatter på Førde camping eller et lignende sted.

Lørdag 30. september kjører vi fra Førde til Ålesund, på veien stopper vi i Loen og tar taubane opp og ned -bare for å ha gjort det. Til Middag blir det bacalao for de som liker det.

Søndag 1. Oktober blir det en rask tur opp «Byfjellet Aksla» for de som har helse til det. Deretter kjører vi til Atlanterhavsveien. Ved Atlanterhavsveien er det to bobilparkeringer ( 1 og 2 ), vi velger en av disse for overnatting. Her skal vi prøve fiskelykken hvis været og stedet tillater dette.

Mandag 2. Oktober går turen videre til Dovre via Trollstigen. Det er 2 aktuelle campingplasser i nærheten av Dombås, en av disse velges hvis vi ikke stopper på fjellet for å luske på moskuser.

Tirsdag 3. Oktober kjører vi fra Dovre til Røros.  Målet denne dagen er å se på den gamle delen av sentrum. Vi skal også gå i Olavsgruva, denne turen tar ca 1 time.  Vi tar oss tid til å besøke Rammkjelleren for å prøve det lokale ølet, (hvis det er åpent).

Onsdag 4. Oktober kjører vi til Montebello camping. På veien stopper vi ved eventuelle severdigheter, vi tar også turen innom Eda glassverk som ligger litt bortenfor campingen.

Torsdag 5. Oktober Harry handler vi i Charlottenberg før vi kjører til Fredrikstad for å se på gamlebyen.

Fredag 6. Oktober Kjører vi innom Kongsberg og ser på sølvgruvene, Gruveturen tar ca 1,5 time, deretter kjører vi til Rjukan. Vi overnatter på en av campingene der.

Lørdag 7. Oktober går turen til Odda. På veien skal vi ta bane opp til Gaustastoppen. Natt til Søndag overnatter vi på stellplassen I Odda sentrum.

Søndag 8. Oktober kjører vi hjem for å vaske bilen ☹

 

Samlet kjøre tid er ca 35 timer og hele ruten er ca 205 mil.

 

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer